Com cada any tornem a sortir al carrer per reivindicar el 8M com un dia de lluita

Rosalia Molina
Dones Llibertàries CGT

Un any més, aquest 8 de març les feministes d’arreu del mon,  tornarem  a sortir al carrer per continuar reivindicant  i expressar la nostra ràbia i les nostres reivindicacions.

Omplirem els carrers i places de tots els barris, pobles i  localitats de Catalunya, de l’estat espanyol i de tot el món  cridant ben fort per fer escoltar les nostres veus, per dir PROU.

Direm prou, perquè lluny de millorar en la lluita pels drets de les dones, amb l’entrada de l’extrema dreta, els atacs a la nostra lluita per part de la dreta i de l’Església , estem veient es que els drets que havíem aconseguit mitjançant la lluita feminista que des de fa anys duem a terme, ens els estan traient, com en alguns ajuntament on la regidoria o conselleria d’igualtat, s’ha tret, reconvertint-se en regidoria de la família, amb unes connotacions feixistes, patriarcals i repressives, sense cap consideració cap a les dones. Veiem llocs on han estat prohibides obres de teatre o actuacions pel sol fet de parlar de lesbianisme, feminisme, LGTBI…i on l’extrema dreta es posen davant de clíniques on  dones van a avortar o  a demanar informació anticonceptiva, per situar-se amb cartells i crits i insultants dient “assassines” a les dones que volen lliurament exercir el seu dret a  avortar, un retrocés enorme respecte als drets aconseguits durant anys de lluita, d’educació feminista, de canvi social…. Que nega el dret a l’avortament lliure, públic, gratuït, segur i universal.

On l’assetjament a les dones en tots els àmbits socials continua donant-se , l’últim exemple en l’esport ,on encara es va haver d’explicar i denunciar  l’assetjament no consentit, i continuar reivindicant el “només el sí és sí”

On les agressions i l’assetjament sexual,  per raó de sexe, orientació sexual i identitat de gènere, és una constant en molt llocs, tant psíquiques, insults, com físiques, sobretot a persones LGTBI. 

I on s’han prohibit llibres textos en centres educatius on es parla d’una educació afectiva sexual , i es parla de diferents orientacions sexuals, de llibertats sexuals…

Per tot això i molt més la nostra lluita, no és només el 8M, nosaltres lluitem arreu de tot el territori: als pobles, barris, a les escoles, llars, als centres de treball, a les universitats i als carrers tots els dies de l’any.

Malgrat que ens continuen volent  callades, explotades, invisibles, precàries, submises, culpables, inclús assassinades, nosaltres  no callem i diem PROU. Juntes continuem aixecant-nos en un crit comú contra el sistema cisheteropatriarcal, el capitalisme, les desigualtats, la precarietat i les violències masclistes. 

Per això des de les diversitats dels feminismes, aquest 8 de març hem tornat a convocar una jornada de vaga feminista: vaga de cures, laboral, estudiantil i de consum contra el sistema cishetero-patriarcal racista i capitalista. 

Quan  cridem a la vaga feminista del 8M, volem fer visibles tots els treballs que no tenen cabuda a les vagues tradicionals: volem visibilitzar el treball reproductiu i de cures, el que no es cobra o el que està mal pagat, el que no té cap dret laboral i està completament feminitzat. Perquè cuidar, fregar, planxar i cuinar també és treballar! 

Aquest 8 de Març tornarem a omplir els carrers, perquè ens  CONTINUEN sobrant  els motius. Motius pels que seguim i seguirem lluitant:

Per l’eliminació de la bretxa salarial i la precarietat. La discriminació sexual en el treball, la dificultat sistèmica en la conciliació laboral, ens aboca a les reduccions de jornada, de salari i a la temporalitat, condemnant-nos a un sou de misèria, i  afectant-nos finalment a les nostres pensions.

Per l’eliminació dels biaixos de gènere a la salut laboral. Per garantir una perspectiva de gènere a la prevenció de riscos laborals que sigui realment efectiva. Nosaltres, tenim dret a llocs de treball dignes, adaptats i segurs, a la investigació dels riscos laborals amb perspectiva de gènere i al reconeixement de les nostres afeccions com a malalties professionals.

Per la derogació de la reforma laboral i les pensions. Que lluny d’assegurar-nos condicions de vida dignes, aferma la precarietat, manté contractes brossa i ens condemna a la pobresa salarial i de les pensions. 

Per l’eliminació de les violències en totes les seves manifestacions: estructural, institucional, judicial, mèdica, econòmica… Que empara el masclisme, el racisme, la LGTBIfòbia i l’assassinat de milers de dones i persones c´identitats dissidents. Que ens arrabassa de tots els nostres drets sobretot a les més precàries. Que és còmplice de l’assetjament sexual i per raó de sexe, orientació sexual i identitat de gènere. 

Per l’eliminació de la llei mordassa. Que reprimeix la llibertat sindical i la llibertat d’expressió, penalitzant els drets fonamentals de protesta i de manifestació. 

Per l’eliminació immediata de la llei d’estrangeria. Que institucionalitza el racisme, i genera una doble opressió per a les dones migrants que es veuen abocades a la marginalitat i a l’esclavitud. Exigim el tancament immediat dels Centres d’Internament d’Estrangers i denunciem la recent obertura del mòdul de dones al CIE de la Zona Franca de Barcelona. Prou impunitat a les fronteres: Reparació i regularització ja.

Per l’eliminació de les guerres i les conseqüències de l’emergència climàtica, que causa milions de desplaçades i refugiades. Utilitzant-nos a les dones, criatures i persones de diferent orientació i identitat sexual com a arma de repressió i moneda de canvi. 

Exigim la retirada immediata de totes les tropes i exigim que s’utilitzin els esforços per fer les negociacions pertinents per aconseguir un alto al foc. Exigim que els crims de guerra comesos a totes les guerres, com les violacions, les tortures, les agressions sexuals o les ocupacions il·legals dels territoris, siguin jutjats en un tribunal internacional i que es faci justícia. 

Contra el negacionisme de les desigualtats i la violència masclista, i els atacs a la nostra lluita per part de la dreta, de l’Església i d’aquest sistema cisheteropatriarcal, capitalista i racista, que vol arrabassar-nos els nostres drets.

Per una educació feminista, de qualitat, publica, català i laica

Creiem fermament que la coeducació i l’educació sexo afectiva són indispensables per prevenir les violències masclistes, cal educar en la diversitat i potenciar la riquesa i la igualtat real d’oportunitats 

En defensa del dret a l’habitatge digne

Denunciem les polítiques neoliberals que ens expulsen dels nostres barris i ciutats; i que tenen una afectació concreta en les dones. En el context de la bombolla dels lloguers impossibles i la mercantilització de l’habitatge, la feminització de la pobresa aguditza la vulneració d’aquest dret bàsic. 

En lluita davant l’emergència climàtica 

Ens rebel·lem davant l’ecocidi fruit de la sobreexplotació dels recursos naturals, la contaminació i l’escalfament del planeta. 

Denunciem també l’acaparament de terres i l’extracció de matèries primeres finites, els assassinats i les violències que pateixen les defensores de la terra. Aturem la destrucció de la biodiversitat. 

Lluitem contra qualsevol tipus de repressió 

Volem recordar que els darrers anys, el creixement i els avenços de la lluita feminista, com a lluita profundament revolucionària que és, ha generat una resposta criminalitzadora i persecutòria per part dels sectors conservadors i antifeministes. 

Aquest 8M les resistències feministes arreu del món estem al costat de Palestina, d’Ucraïna, Iran, Rojava, Sàhara, Afganistan, Congo, Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Perú … 

Per tots aquests motius i molts més seguim lluitant i reivindicant el 8M com a dia de Lluita, malgrat que tenim clar que tots els dies de l’any son 8M.