L’atac reaccionari dels funcionaris de presons

Perquè ha augmentat la conflictivitat a les presons?

L’assassinat de la Núria, treballadora de cuina de la presó Mas d’Enric (Tarragona), el passat 13 de març, va fer esclatar una vaga de funcionaris de presons a Catalunya. Les carcelleres van manifestar que el motiu de la vaga era la insostenibilitat d’una situació laboral que les exposava cada vegada a més violència i que no se sentien segures al seu lloc de treball. Les principals demandes eren: més seguretat, més personal i més recursos. Encara que la mort de la treballadora a mans d’un pres va precipitar les protestes, les demandes vénen de lluny.

Llegeix més

L’agressió sexual mediàtica i el mite de les manades

Alícia Bofarull i Castro, facultativa del Departament de Barcelona del Instituto Nacional de Toxicología y Ciencias Forenses (en endavant INTCFB). Sindicat Administració Pública de Barcelona de la CGT

La idea actual que les violències sexuals són una expressió bàsica de la dominació patriarcal envers les dones és relativament recent i dista de ser assumida àmpliament a nivell social i institucional.

Llegeix més

IA: Una qüestió social, una qüestió sindical

Avi de la Kabra i Sindicat d’espectacles, arts gràfiques, audiovisuals i paper (SEGAP)

Il·lustracions: Sergi San Julián / SEGAP

“Si permetem l’apropiació del treball creatiu de tots en benefici de la tecnologia, la qual passarà a competir directament contra ells en els seus mateixos mercats, causarem un dany indicible a la tenacitat que les persones posen a la seva feina.” Steven Zapata

Llegeix més

Beneficis milionaris contra la salut

L’Avi de la Kabra

L’abocador de Can Mata. Beneficis per uns, mala salut pels altres
Plataforma Aturem Can Mata

Imagina l’èpica lluita de dècades d’unes veïnes anònimes contra els interessos de l’Administració Pública i un Goliat corporatiu. Això resumeix aquesta història. No es tracta de muntanyes de deixalles i males olors mentre surts a passejar un diumenge al matí amb la teva família: la salut de prop de 50.000 persones està en joc, juntament amb la contaminació ambiental i del subsòl.

Llegeix més