França s’activa contra l’extrema dreta

El Consell Nacional del sindicat francès CGT, ha decidit cridar a la vaga els pròxims 20 i 27 de juny, convocant els diferents departaments i sectors que així ho creguin apropiat, sota el lema “Pa, Pau i llibertat”, per activar el conflicte davant la possibilitat que l’extrema dreta governi el país.

Les federacions sectorials més combatives, com químiques, sector agroalimentari, Electricitat i Gas o Cultura i Espectacles i funcionariat públic estatal, han demanat al Consell Nacional de CGT que ampliï a la resta de l’organització la convocatòria. Les territorials del Nord i Bouches-du-Rhône, també han convocat vaga interprofessional (general) als seus territoris. Sindicats com Solidaires també han convocat la funció pública o han engegat campanyes i mobilitzacions sota el lema Per al progrés social, aturem l’extrema dreta”.

Llegeix més

Diàspora i misèria a les mines del Sahel


Del 7 de febrer al 26 de febrer, un col·lectiu de investigadors socials i artivistes del projecte Solroutes (Solidarity and Migrants’ routes across Europe at Large) va viatjar a Mauritània. L’or es va descobrir, immediatament, com un recurs crucial per a moltes persones en ruta. El que segueix és el diari dels nostres encontres amb els miners que l’extrauen.

Llegeix més

Solidaritat llibertària amb Lesbos

Iniciativa de Solidaritat amb les persones refugiades de Lesbos

Solidaritat llibertària amb les persones refugiades a l’illa de Lesbos:
10 palets de materials sociosanitari i 8.000 euros en tres mesos

Podem anar en avió de Barcelona a Mitilene, la capital de l’illa Lesbos, a la frontera de Grècia amb Turquia, en unes 8 hores per uns 300 euros. Aquesta illa pertany políticament a Grècia i és la setena illa en grandària del mar Mediterrani.

Llegeix més

Dels Estats Units a Andorra: defensant el dret a l’avortament

Gemma Parera 
Internacionalisme- Acció Social CGT Catalunya

El passat 4 de desembre va tenir lloc a Andorra el judici contra l’activista de l’associació Stop Violències i defensora del dret a l’avortament, Vanessa Mendoza. Amb l’acusació de desprestigiar les institucions andorranes mitjançant la seva feina de denúncia de la vulneració de drets sexuals i reproductius en aquest país, que va portar fins a l’ONU, Vanessa s’enfrontava a una multa de 6.000 euros, una indemnització de 6.000 euros més i sis mesos d’inhabilitació per a càrrec públic.

Llegeix més