Solidaritat llibertària amb Lesbos

Iniciativa de Solidaritat amb les persones refugiades de Lesbos

Solidaritat llibertària amb les persones refugiades a l’illa de Lesbos:
10 palets de materials sociosanitari i 8.000 euros en tres mesos

Podem anar en avió de Barcelona a Mitilene, la capital de l’illa Lesbos, a la frontera de Grècia amb Turquia, en unes 8 hores per uns 300 euros. Aquesta illa pertany políticament a Grècia i és la setena illa en grandària del mar Mediterrani.

Llegeix més

Dels Estats Units a Andorra: defensant el dret a l’avortament

Gemma Parera 
Internacionalisme- Acció Social CGT Catalunya

El passat 4 de desembre va tenir lloc a Andorra el judici contra l’activista de l’associació Stop Violències i defensora del dret a l’avortament, Vanessa Mendoza. Amb l’acusació de desprestigiar les institucions andorranes mitjançant la seva feina de denúncia de la vulneració de drets sexuals i reproductius en aquest país, que va portar fins a l’ONU, Vanessa s’enfrontava a una multa de 6.000 euros, una indemnització de 6.000 euros més i sis mesos d’inhabilitació per a càrrec públic.

Llegeix més

Acció sindical i solidaritat internacionalista amb Palestina

Internacionalisme- Acció Social CGT Catalunya

Il·lustració: Joan Turu

A finals d’octubre la Unió de Sindicats de Treballadors i Treballadores de Palestina llençava una crida que ens interpel·lava: “En un moment en què assistim a intents de prohibir i silenciar tota forma de solidaritat amb el poble palestí, us demanem que us pronuncieu i actueu davant de la injustícia, com han fet històricament els sindicats. Llancem aquesta crida perquè estem convençudes que la lluita per la justícia i l’alliberament de Palestina no és només una lluita decidida a escala regional i mundial. És una palanca per a l’alliberament de tots els pobles desposseïts i explotats del món”.

Llegeix més

Argentina, desesperança i populisme

Ramon Massana

Il·lustració: Jordi Arques

Ha passat ja un segle des dels moments més esplendorosos del moviment llibertari argentí i de la FORA, la gran central anarcosindicalista argentina, de força vigorosa i líder de lluites laborals o socials (com la vaga de llogaters als conventillos de Buenos Aires). Un moviment obrer i anarquista forjat des de la dècada de 1880 i sempre durament reprimit, de la Setmana Roja (1909) a la repressió del Centenario (1910); de la Setmana Tràgica argentina (1919) al pistolerisme d’aquells anys, com un mirall del nostre país; de la duríssima repressió de la Patagònia rebel (1921) a la dictadura d’Uriburu (1930).

Llegeix més