Justícia dels poderosos

Dani Alves no surt de la presó, el treuen!

Volem parlar de la indignació que ens ha provocat la sentència dictada contra Dani Alves després d’haver considerat els fets d’agressions sexuals denunciats com a provats.

Encara a Espanya, com a la resta del món, sobrevolen unes certes idees i estereotips al voltant del sexe que en realitat no hi tenen a veure, sinó amb el poder i amb la concepció que les dones són propietat de l’home. És la cultura de la violació: les creences o conductes que sustenten la idea que el sexe és un dret per als homes que les dones han de consentir.

Llegeix més

Com cada any tornem a sortir al carrer per reivindicar el 8M com un dia de lluita

Rosalia Molina
Dones Llibertàries CGT

Un any més, aquest 8 de març les feministes d’arreu del mon,  tornarem  a sortir al carrer per continuar reivindicant  i expressar la nostra ràbia i les nostres reivindicacions.

Omplirem els carrers i places de tots els barris, pobles i  localitats de Catalunya, de l’estat espanyol i de tot el món  cridant ben fort per fer escoltar les nostres veus, per dir PROU.

Llegeix més

25N S’ha acabat! Ens volem vives, lliures i rebels

Rosalia Molina. Dones Llibertàries de CGT

Cada 25 de novembre, Dia internacional contra les violències masclistes, dones d’arreu del món ocupem els carrers per cridar que no volem més violències contra les dones.

Una jornada internacional en què moltes dones, a diversos països, denunciem les violències patriarcals dels estats, dels grups armats i de les transnacionals que exerceixen el seu poder sobre els cossos de les dones com a territoris de conquesta. En aquesta jornada també denunciem el racisme i les dinàmiques colonials que el món blanc occidental exerceix amb especial crueltat cap a moltes de nosaltres en qualsevol frontera.

Des que van començar a registrar-se, l’1 de gener de 2003, s’han comptabilitzat almenys 1920 assassinats masclistes de dones de totes les edats.

Aquest any a l’estat espanyol s’han registrat 89 feminicidis i, també, tres criatures assassinades al costat de les seves mares: una nena de 8 anys, una altra de 3 anys i un nadó de 3 mesos.

Llegeix més

Discursos d’odi i precarietat, la realitat del proletariat trans a l’Estat Espanyol

Àuria Soriano

És una realitat que en el context actual estem veient un augment de la precarització i de la violència cap al proletariat, fet que s’explica per la destrucció creixent de l’Estat del Benestar i de la capacitat de la burgesia per fer concessions. Davant la pèrdua de drets i l’empitjorament de les condicions de vida, al bloc que abans conformava còmodament la classe mitjana no li queda més remei que buscar culpables i, lluny de fer-ho assenyalant la burgesia, els busca en els sectors més vulnerables de la seva pròpia classe, ja sigui el proletariat migrant, LGTBIQ+, etc.

Llegeix més