Feminicidis 2019

Fins a 14 feminicidis enregistrats a data de 4 de març de 2019 segons xifres de feminicidio.net. Us fem una petita ampliació amb les dades disponibles fins el moment. Feminicidio.net ha comptabilitzat fins a 1.003 dones assassinades per homes entre els anys 2010 i 2017, de les quals, 163 a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Feminicidis íntims oficials (8)

2019.01.03. Rebeca Alexandra Cadet Santana, 26 anys. Laredo (Cantàbria). Assassinada a punyalades per la seva parella en un pis en el qual va tancar a les amigues de la víctima perquè no poguessin evitar el crim. La jove deixa òrfena a una filla de cinc anys que resideix a República Dominicana, el país d’origen de la seva mare. Feminicidi íntim. Xifra oficial.

2019.01.12. Leonor Muñoz González, 47 anys. Fuengirola (Màlaga, Andalusia). Assassinada pel seu marit després de 30 anys de matrimoni violent. La víctima deixa orfe a un fill de 16 anys que va ser ferit durant el crim intentant defensar la seva mare. Feminicidi íntim. Xifra oficial.

2019.01.11. Nom i cognoms no coneguts, 95 anys. Toreno (Lleó, Castella i Lleó). Va morir a l’hospital després de tres dies d’agonia per la pallissa que li va propinar el seu marit a la residència d’avis en què tots dos es trobaven. Feminicidi íntim. Xifra oficial.

2019.01.17. Rebeca Santamalia Càncer, 48 anys. Saragossa (Aragó). Assassinada per la seva parella, un home a qui estava defensant com a advocada després de ser aquest condemnat a 18 anys de presó per assassinar el seu anterior parella. La víctima deixa orfe a un fill menor d’edat. Feminicidi íntim. Xifra oficial.

2019.01.26. Rosa RR, 68 anys. Dues Germanes (Sevilla, Andalusia). Assassinada a cops per la seva parella, de 68 anys, que es va lliurar després de confessar el crim a la seva pròpia família. Feminicidi íntim. Xifra oficial.

2019.01.30. Kelly MQ, 17 anys. Reus (Tarragona, Catalunya). Assassinada a punyalades la seva parella, un jove de 19 anys, que es va suïcidar després del crim llançant-se al buit des del cinquè pis on l’havia assassinat. Feminicidi íntim. Xifra oficial. 

2019.02.03. Rosa Maria Concepció Hernández, 60 anys. Els Realejos (Santa Creu de Tenerife, Illes Canàries). Assassinada per la seva parella i nebot, a qui havia denunciat el 2014 i del que va obtenir una ordre d’allunyament que va caducar. La víctima va ser atesa també en 2018 per lesions causades pel victimari. Feminicidi íntim. Xifra oficial.

2019.02.08. Donaria OL, 22 anys. Alcalá d’Henares (Madrid). Apunyalada i esquarterada per la seva parella, de 42 anys, que va conviure 15 mesos amb el cadàver de la jove al congelador de casa seva. Feminicidi íntim. Xifra oficial.

Feminicidis íntims no oficials (2)

2019.01.01. Romina Celeste Núñez, 25 anys. Lanzarote (Illes Canàries). Desapareguda des del 1 de gener de 2019, les autoritats busquen el seu cos després de la confessió del seu marit, que assegura que se la va trobar morta a la casa i es va desfer del cos. La jove va patir maltractament habitual. Deixa orfes a dos menors d’edat, segons la Delegació del Govern. Un d’ells, un nen de quatre anys que resideix amb la seva àvia a Paraguai, segons informen els mitjans de comunicació. Feminicidi íntim. En investigació per a la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere.

2019.02.09. Sheila, 29 anys. Plans (Alacant, Comunitat Valenciana). Assassinada per la seva parella, amb la qual convivia i que va donar l’avís a la policia intentant simular un suïcidi de la víctima. La dona deixa orfe un nadó de tres mesos que es trobava amb el seu pare quan va ser detingut per el feminicidi de la seva mare. Feminicidi íntim. En investigació per a la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere.

Feminicidis familiars (3)

2019.01.11. MTLL, 73 anys. Saragossa (Aragó). Feminicidi familiar. Assassinada pel seu fill, un home de 43 anys, que es va atrinxerar a la casa de Fonts d’Ebre en la qual convivien. La víctima no tenia fills ni filles menors d’edat. Xifra no oficial.

2019.02.21. Nom i cognoms no coneguts, 68 anys. La Palma (Canàries). Feminicidi familiar. Assassinada pel seu fill, un home de 40 anys que convivia amb ella al barri de Argual, en Els Plans d’Aridane. El cos de la dona va ser trobat sense vida en un llit de l’habitatge i amb signes de violència. Xifra no oficial.

 2019.02.21 (data de la troballa del cadàver). Maria Soledad Gómez, 66 anys. Madrid (Comunitat de Madrid).Feminicidi familiar. Assassinada pel seu fill, un jove de 26 anys, que va matar la seva mare, la va esquarterar i es va menjar part. El fill de la víctima té 12 antecedents policials per maltractar la seva mare. Xifra no oficial.

Feminicidi per prostitució (1)

2019.03.01 (data de la troballa del cadàver). Nom i cognoms no coneguts, de 35-40 anys. Castelló de la Plana (Castelló, Comunitat Valenciana). Una dona transsexual va ser trobada morta amb signes de violència en un hort de tarongers prop del camí de l’ermita de Sant Jaume de Fadrell, una zona de dones prostituïdes. S’han detingut un home de 41 anys i una dona de 46 anys per la seva suposada relació amb l’autoria del crim.

Assassinats de dones per violència comunitària / econòmica (1)

2019.01.19. Natalia BG, 20 anys. Algesires (Cadis, Andalusia). Apunyalada durant una baralla de matinada per un guàrdia civil de 50 anys apartat i retirat de servei des de 2005 per problemes psicològics. Assassinat per violència comunitària. Xifra no oficial.

Casos en investigació per Feminicidio.net (4)

2019.01.14. Nom i cognoms no coneguts, 82 anys. Bilbao (Biscaia, País Basc). Desatesa pel seu fill després d’una caiguda, l’home va ser detingut per homicidi per imprudència. A l’espera de més informació, la qual mantenim en investigació.

2019.01.16. Míriam Vallejo P., 25 anys. Meco (Madrid, Comunitat de Madrid). Apunyalada quan va sortir a passejar els seus gossos a Madrid, que no es van allunyar d’ella ni van ser atacats per l’autor. Tot i que es va estudiar la possibilitat que fos una autora, la Delegació del Govern ha negat aquesta versió. A l’espera de més informació, la qual mantenim en investigació.

2019.01.14. Stefanie de Riz-Scharschmidt, 59 anys. Llucmajor (Mallorca, Illes Balears). El seu cos en avançat estat de descomposició va aparèixer al pis que compartia amb el seu nuvi, penjat en el mateix habitatge, que havia col·locat una flor sobre el seu cos abans de suïcidar-se. S’investiguen les causes de la mort de la dona, després de descartar l’autòpsia que fos estrangulada. A l’espera de més informació, la qual mantenim en investigació.

2019.01.16. Nom i cognoms no coneguts, edat no coneguda. San Cristóbal de la Llacuna (Santa Creu de Tenerife, Illes Canàries). El cas es manté sota investigació, però l’autòpsia afirma que la dona va morir com a víctima d’un accident mentre conduïa. La seva ex parella, que viatjava amb ella, va ser detingut i traslladat a l’Hospital, on es recuperava de les cremades i traumatismes soferts durant l’accident. El cas es troba sota secret de sumari.

2019.02.13 (* data de la troballa del cadàver). Vanesa Martín, 38 anys. Ceuta (Ciutat Autònoma de Ceuta).Va desaparèixer el 6 de gener i el 13 de febrer el seu cos calcinat va ser localitzat en una mena de refugi en una platja de la ciutat, davant d’una llar d’infants. Deixa orfe a un nen d’un any i mig, a qui li anava a comprar llet quan va desaparèixer, segons la seva família.

Dades extretes de Feminicidio.net