Llum Ventura. Dones Teixidores, necessàries i úniques

Amada Santos, Dones Llibertàries

El passat 8 de juliol de 2023 se’n va anar una de les nostres, va morir la Llum Ventura. Va marxar sobtadament, se’n va anar en pau.

La Llum Ventura va ser una activista social i defensora dels drets humans de les dones. Va formar part activa de nombrosos col·lectius i associacions i, entre aquests, la seva implicació al col·lectiu de Dones Llibertàries de la CGT.

Llegeix més

Abans del futur

Editorial de l’edició impresa del Catalunya núm. 229, de setembre-octubre de 2023

L’estiu va acabant i iniciem un nou curs després d’un parèntesi escolar, polític, judicial i, en alguns casos, laboral.

A escoles i instituts el govern els ha encolomat ja la canalla el 6 de setembre, fent evident que volen fer dels espais educatius simples contenidors de criatures. Un inici de curs prercari, penós i feixuc sobretot per qui més ho necessita, l’alumnat amb discapacitats —enguany, amb menys vetlladors i menys hores de suport—, discriminat pel Departament d’Educació en un clar exemple de violència institucional a les famílies.

Llegeix més

Res de nou sota el sol

Pilar Frey Martínez, Dones Llibertàries 

L’Article 14 de la Llei 31/1995 (LPRL) assenyala el dret de les persones treballadores a una protecció eficaç en matèria de seguretat i salut en el treball, la qual cosa comporta un deure inexcusable de la part empresarial de protecció de les treballadores enfront dels riscos laborals.

Donant compliment a aquest dret, en aquells treballs on es puguin donar situacions d’estrès tèrmic s’ha de realitzar l’avaluació de riscos corresponent, destacant els treballs en espais tancats o semitancats on la temperatura i la humitat siguin elevades o amb activitat física intensa, o els treballs en l’exterior recentment regulats mitjançant el Reial decret llei 4/2023:

Llegeix més

Cal Moliné: dos mesos en vaga per uns salaris i horaris dignes

Andreu Vilardell

Les forneres de la cadena Cal Moliné de l’establiment situat al passeig de la Indústria de Berga estan en vaga indefinida de caps de setmana i festius des del 29 d’abril. La vaga a 27 de juny ja suma 21 jornades i ha inclòs els dies de Patum ―la gran festa berguedana, una setmana de molt moviment de gent― i els dies previs a Sant Joan. L’afectació al forn on ha estat convocada ha sigut total, ja que no ha pogut obrir cap dia.

Llegeix més