Cap TEEI al carrer! Les que hi som ens quedem!

Laia Llensa. CGT Ensenyament Barcelona

Tot va començar setze anys enrere. El 2004 el Departament d’Educació va crear com a prova pilot la figura de les Tècniques Especialistes en Educació Infantil.

Nosaltres treballàvem a escoles bressol públiques, municipal o privades. I el Departament ens va escollir per la nostra formació, experiència i titulació.  Ens va triar i seleccionar de la borsa d’educadores de bressol, i va ser a partir del 2004 quan va començar la nostra trajectòria laboral com a TEEI.

Ara ja fa setze anys que treballem a les escoles públiques catalanes, donant suport a les tutores de P3. Acompanyem als infants en el seu creixement i desenvolupament personal i els acollim en el seu primer any a l’escola. Els escoltem, els guiem, els animem, els cuidem, els estimem, els ajudem, els acollim, els respectem, els aconsellem, els abracem, els eduquem, els consolem i els fem riure. Tot això i més ho fem amb ganes, amb emoció, amb professionalitat, amb afecte, amb tendresa, amb respecte i amb confiança.  

Ha sigut un procés llarg. Durant setze anys hem esperat amb ànsies poder consolidar el nostre lloc de treball. En els tres primers anys de la creació de la plaça de Tècniques en Educació Infantil, totes esperàvem que es convoquessin aquestes esperades oposicions, tres anys després tal com marca la llei. Així doncs el 2007 hauria d’haver estat l’any on hauríem consolidat el nostre lloc de treball, però això no ha sigut així, i és ara el 2021 quan hem de presentar-nos a aquest concurs d’oposició que ens abocarà a moltes companyes a l’atur. Aquest concurs no consolida la nostra experiència, ni té en compte la nostra professionalitat.

“aquest concurs d’oposició que ens abocarà a moltes companyes a l’atur”

Són unes oposicions obsoletes, amb una prova memorística on no ens donen l’oportunitat de demostrar la nostra experiència, ja que és una prova eliminatòria on el que compta és plasmar memorísticament un temari que no s’ajusta a les nostres tasques, ni a les funcions per les quals les TEEI estem contractades. 

Ens trobem amb una gran injustícia, i és per això que les TEEI estem en lluita! Fa més d’un any que ens mobilitzem, acompanyades i guiades per la CGT i per en Pau Martí Albert, el nostre advocat. Ens hem consolidat com a Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya, on més de 400 companyes ens acompanyen en aquesta lluita. Ens hem reunit amb diferents grups polítics, sindicats, hem anat al parlament on hem rebut l’escalf i l’escolta de la majoria de grups parlamentaris, tots ells entenen que s’ha de buscar solució al problema que patim les TEEIS.

També hem denunciat l’abús que patim davant la justícia, i restem a l’espera que un jutge ens doni la raó, tal com marca el Tribunal de Justícia Europeu que va deixar molt clar que la sanció no hauria de ser passar per una oposició per  les treballadores que estem en abús de la temporalitat

Però cal que aquestes paraules i intencions que constantment sentim en boca de molts polítics, es converteixin en fets, perquè sinó les TEEIS ens quedarem sense feina. Cal aturar aquest ERO encobert!

Les TEEI som dones fortes, treballadores, lluitadores! Lluitem pels nostres drets, per fer justícia! No ens silenciaran!

La nostra lluita continuarà fins a aconseguir el nostre objectiu: 

Cap TEEI al carrer!

Les que hi som ens quedem!