Ciclistes diverses, uniu-vos!

Acció Ciclista Club Catalunya

En l’actualitat ens trobem a les portes del major col·lapse ambiental de la nostra era, degut a les polítiques econòmiques i socials englobades sota el paradigma del capitalisme, on el benefici i el creixement infinits (oxímoron), estan destruint tota mena de formes de viure i de vida que no s’englobin dins la retòrica del mercat (oferta-demanda).
En aquest context de crisi ambiental estan sorgint nombroses “alternatives”, algunes dins la mentalitat capitalista (capitalisme verd, greenwashing) i altres que busquen crear espais i eines per a superar aquestes formes d’organització social, política i econòmica, per tal de revertir la situació, en la mesura del possible.

Acció Ciclista s’erigeix en eina en defensa del sector de la bicicleta per tal de fer front al paradigma de la mobilitat sostenible des d’una perspectiva transversal i crítica per a la transformació social. Per tal d’incidir en la societat ens vertebrem en tres eixos diferenciats:

Poder popular
Quan parlem de poder popular ens referim al concepte que implica l’exercici efectiu del poble organitzat de manera democràtica i participativa dels diferents aspectes de la seva vida comú.

Ecofeminisme
L’ecofeminisme parteix d’una visió del món que considera que els éssers humans som alhora éssers socials i biològics, sociodepenents i ecodepenents, que es desenvolupen i operen en contextos socials i ecològics particulars.

El patriarcat no només condiciona i sotmet als cossos, ments i vides humanes, sinó que també sotmet als altres éssers vius i la natura no humana.

Alliberament nacional
Davant l’estat d’excepció en el qual ens trobem, ens posicionem en la defensa dels drets polítics del poble català a determinar lliurement el seu estatus polític, així com al lliure exercici d’emancipació nacional enfront l’imperialisme lingüístic i cultural als que es veu sotmès. Sense oblidar al conjunt de persones empresonades, exiliades i represaliades, en defensa del legítim dret a l’autodeterminació.

Drets i compromisos
Per tal de garantir el correcte funcionament de l’associació, així com els drets i compromisos, del conjunt de les sòcies; s’estableix un model de gestió horitzontal per tal d’assegurar l’equitat entre aquestes. Per mantenir la independència econòmica de l’associació, aquesta es dota del conjunt de quotes de les seves associades, a més d’oferir una sèrie de prestacions.

Acció Ciclista Club Social
El club social de l’associació neix amb l’objectiu d’aglutinar les diferents activitats d’oci relacionades amb la pràctica del ciclisme dins la mateixa entitat, tant de caràcter popular com professional; així doncs possibilitant la participació de la mateixa associació en esdeveniments esportius.

Margalló denuncia que se está multando a los ciclistas por no usar el  carril bici | Radio Elche | Cadena SER

Campanyes i accions
Des d’Acció Ciclista hem participat del conjunt d’accions en defensa de l’ús de la bicicleta (implementació de carrils bici, pacificació de zones urbanes, etc.); a més de desenvolupar campanyes pròpies. Aquestes han estat:

• La Bicicleta no és delicte, en contra de la criminalització de l’ús de la bicicleta durant el confinament per la COVID-19.

• La bicicleta transport del poble, campanya per afavorir l’ús de la bicicleta, així com l’edició d’una petita guia ciclista militant.

• Riders, una història de precarietat, on denunciem la precarietat laboral que s’amaga darrere d’un sector creixent en la nostra societat actual, a més de donar suport als diferents col·lectius en defensa del sector.

En l’actualitat estem gestant la nova campanya d’associades que veurà la llum en les properes setmanes, per tal de seguir implementant-nos i creixent. Això ens permetrà dotar-nos de més recursos per seguir desenvolupant accions concretes en defensa del sector de la bicicleta i transformant radicalment l’estat actual de les coses.

Animem a totes aquelles persones que tinguin relació amb la bici a unir-se a nosaltres i a sumar esforços per esdevenir ferramentes útils en la transformació social.

Ningú és imprescindible, però totes som necessàries.
La bicicleta com a ferramenta per la revolució social!


CONTACTE

Correu: accio.ciclista@gmail.com
Instagram: accio.ciclista
Twitter: @AccioCiclista

Telegram: https://t.me/acciociclista

Telegram: https://t.me/acciociclista

web: www.acciociclista.cat