Antonio González Pacheco, conegut com “Billy el Niño” ha mort víctima de la Covid19 a Madrid

Article publicat a Memòria Llibertària

Aquesta pandèmia està generant, desgraciadament, molts obituaris. Habitualment són notícies que ens posen tristes les que ens arriben. Però no sempre pensem que és tan injusta la vida amb qui mor. Avui ha mort un torturador confés i no penedit. Confés perquè centenars de persones han atestat sobre les tortures que van rebre a les mans de la policia franquista i sota la direcció d’aquest pistoler, per això el seu sobrenom de “Billy el Niño”.

S’ha anat un ser gris i mediocre però molt violent, que es va dedicar com a activitat professional a torturar als qui intentaven perforar el règim franquista després de més de tres dècades de dictadura. S’ha anat algú, que com s’ha demostrat en l’actualitat, estava protegit per l’Estat pels “bons serveis” realitzats. D’aquí les medalles que engreixaven el seu ego i la seva pensió de funcionari de les forces repressives. Per això, ni amb un Govern “progressista” en el qual es troben declarats enemics la impunitat franquista, ha estat públic l’expedient d’or d’aquest criminal ni retirades les medalles que va aconseguir per torturar.

“ni amb un Govern “progressista” ha estat públic l’expedient d’or d’aquest criminal”

Avui és un dia molt trist per a la justícia. S’ha mort un imputat en un procés de drets humans sense haver-se realitzat una recerca correcta sobre els delictes comesos per González Pacheco i altres, per les traves que ha posat el mateix sistema judicial i el govern. I així, les querelles interposades contra ell també moren en decaure la responsabilitat penal. Però no així les causes contra el franquisme que mantenen vives les víctimes. Primer, perquè l’estratègia de persecució als antifranquistes no se li va ocórrer a Antonio González Pacheco, per molt sàdic i malalt que estigués. Les tortures infligides a les persones que militaven en agrupacions i associacions contra la dictadura i per la llibertat estaven ordenades pel sistema repressiu del règim franquista en un pla sistemàtic i organitzat per a afeblir l’oposició al cabdill. Així, juntament amb Pacheco (que ha estat el més conegut pel seu exhibicionisme natural), hi ha més policies denunciats en les querelles presentades en els Jutjats de Plaza de Castella.

Per això, no poden acabar els processos oberts en els quals Billy el Niño sigui un dels acusats. I, a més, les víctimes de les tortures i els qui els donem suport en aquesta lluita no pararem fins que es faci Justícia i es declarin delictes d’Estat aquelles tortures comeses per a blindar el règim del dictador. Malgrat les seves pallisses, les idees dels qui van lluitar contra Franco no s’han vist ressentides sinó que han estat enfortides, i amb la comunitat reeixida amb la Querella Argentina la xarxa s’ha fet més extensa.

CGT només lamenta que hagi estat el Coronavirus i no els tribunals els que hagin fet justícia amb la vida d’aquest lamentable subjecte que gaudia produint dolor físic i psíquic en les seves víctimes, i que mai ha mostrat el menor penediment pels crims comesos. Però el més indignant és la impunitat que continuen gaudint personatges com González Pacheco.

Sabem que el franquisme no ha mort.