La CGT atura un altre ERTO a SIFU S.L., que presta serveis de neteja a l’Ajuntament de Barcelona

Redacció Catalunya

Dimecres 8 d’abril al vespre es va tenir coneixement de que l’empresa SIFU S.L. que presta diferents serveis a Barcelona Serveis Municipals va haver de retirar l’ERTO que havia plantejat davant la pressió sindical de la CGT

SIFU S.L. és una de els empreses subcontractades que presten serveis de neteja, recepció, control d’accés, etc. a centres com el Parc Güell, l’Estació del Nord, l’Arxiu Contemporani de l’Ajuntament de Barcelona i les Fonts de Montjuic, dins de Barcelona Serveis Municipals que presideix el tinent d’alcalde de l’Ajuntament Jaume Collboni. Es dóna la situació, a més, que aquesta empresa és un centre especial d’ocupació que contracta a personal amb diferents minusvalies, pel que es tracta d’un dels col·lectius més vulnerables en l’actual crisi social i econòmica del Covid19.

Tot just l’empresa va plantejar l’ERTO, el sindicat de neteja de la CGT de Barcelona va iniciar els tràmits per impugnar-ho davant l’autoritat laboral, ja que aquest expedient no s’ajustava a l’article 34 del Reial Decret 8/2020 del passat 17 de març, així com també entrava en contradicció amb el Decret d’Alcaldia emès per Ada Colau.

El sindicat no es va quedar aquí, i va inciar la pressió també cap els responsables directes del servei, l’Ajuntament de Barcelona i BSM (Barcelona Serveis Municipals) dels quals depèn.

Ahir a la tarda, des de la direcció de l’empresa es va comunicar que l’ERTO havia quedat annul·lat, de forma que les nòmines de les treballadores es pagaran íntegrament i cap dels empleats perdrà la feina.

Des del sindicat es feliciten ja que, tot i la dificultat expressa de la lluita sindical en aquests dies de confinament, la CGT ha estat capaç de pressionar i guanyar aquest conflicte davant la irresponsabilitat i vergonya de l’empresa SIFU SL.

Imatge