La CGT denuncia l’últim protocol de Salut a l’Hospital de Bellvitge

Redacció

En un comunicat la secció sindical de la CGT de l’Hospital de Bellvitge denuncia que insti a les treballadores a tornar a treballar després d’haver donat positiu en la prova de Covid-19.

La secció sindical de la CGT a l’Hospital de Bellvitge ha emès un comunicat en que denunciava l’últim protocol aplicat per Salut i l’Hospital de Bellvitge per posar en risc la salut de les treballadores sanitàries i, conseqüentment, els pacients i la població en general.

Denuncien que aquest nou protocol insta a tornar a treballar havent donat positiu en covid-19 després dels 14 dies de confinament. Fet que posa en risc als malalts, companys i resta de personal de l’hospital. Aquest fet posa en perill no només les famílies de les sanitàries i sanitaris sinó també a tota la plantilla de treballadores de l’hospital.

Afirmen també que el rebuig a aquest nou protocol és unànime, com unànime és també la reivindicació de la falta d’EPIs entre els sanitaris. A més, tampoc no s’estan fent proves de control als treballadors de l’hospital, pel que la situació entre el col·lectiu de sanitàries pot esdevenir dramàtica.

Imatge

Ja són 19.400 sanitaris contagiats i 22 morts. La secció sindical afirma que seguiran “al seu lloc, a peu de llit” i des d’allà continuaran “lluitant contra el virus i contra l’ànsia dels polítics per privatitzar aquest sistema sanitari que cada vegada deixen més retallat”.

Les treballadores també denuncien que aquest sistema “prioritza l’economia i els pressupostos per davant de protegir els sanitaris. Podríem dir que son assassinats per falta de protecció”, que és el que està provocant que ja hi hagi a l’estat 13.000 morts, amb una mitjana de 637 cada 24h.

Finalment, la secció sindical reivindica la seva tasca com a treballadores sanitàries: “Ens assenyalen com herois per a fer-nos còmplices del sistema sanitari tant precari que van deixar a les retallades. Que no ens diguin herois. Som sanitaris, zeladors, personal de neteja, tècnics, administratius…”