Vaga indefinida a la subcontrata Bergé Logística

Redacció Catalunya

La filial de Saint-Gobain a l’Arboç, en vaga des del 14 d’octubre. La CGT denuncia que l’empresa va notificar la rescissió del contracte el dia 6 a Bergé a les 20h, aprofitant l’ERTO del que estan afectats, negant-los la possibilitat de tornar a la feina

La secció sindical de CGT va convocar una vaga indefinida a la subcontrata Bergé Logística de l’Arboç a partir del passat 14 d’octubre després de l’anuncia de la rescissió de contracte per part de Saint Gobain. L’assemblea de treballadors de la subcontrata considera que “aquesta rescissió de contracte, a més de contundent i abrupta, també es il•legal i llardosa”. Des del sindicat denuncien que “ens estan robant el nostre lloc de treball, i amb això, el futur de les nostres 43 famílies” i que “SGK planteja això amb tota la mala fe de la que poden fer gala i la major tardança per donar-nos el menor temps de reacció”. De fet, expliquen que Saint-Gobain ha notificat la rescissió del contracte el dia 6 a Bergé a les 20h, aprofitant l’ERTO del que estan afectats alguns dies de cada mes, que s’allarga fins el dia 12 d’octubre, “negant-nos la possibilitat de tornar als nostres llocs de feina”.

Segons narren des del sindicat, “el dia 7 pel matí ens arriba la informació de manera no oficial, ens reunim en assemblea i decidim convocar vaga Indefinida; una altre vegada es deixa notar la llardositat d’SGK, ja que per molt ràpid que reaccionem la vaga no es pot convocar fins el dia 14”. 

Us reproduïm el comunicat de la secció sindical de la CGT a Bergé Logística: 

El passat dia 8 d’octubre Bergé ens convoca en reunió extraordinària i ens confirma la nefasta noticia:
“SGK (Saint Gobain Sekurit) ha rescindit el contracte amb l’empresa pel 12 d’octubre, de manera contundent y abrupta.“

Des de l’Assemblea de Treballadors pensem que aquesta rescissió de contracte, a més de contundent i abrupta, també es il•legal i llardosa. Ens estan robant el nostre lloc de treball, i amb això, el futur de les nostres 43 famílies. Diem de manera llardosa ja que SGK planteja això amb tota la mala fe de la que poden fer gala i la major tardança per donar-nos el menor temps de reacció. SGK notifica la rescissió del contracte el dia 6 a Bergé a les 20h, aprofitant l’oportú ERTO del que estem afectats alguns dies de cada mes, que s’allarga fins el dia 12 d’octubre, negant-nos la possibilitat de tornar als nostres llocs de feina.

El dia 7 pel matí ens arriba la informació de manera no oficial, ens reunim en Assemblea i decidim convocar Vaga Indefinida. Una altre vegada es deixa notar la llardositat d’SGK, per molt ràpid que reaccionem la Vaga no es pot convocar fins el dia 14.

Des de l’Assemblea només ens queda decidir que no tolerarem el robatori dels nostres llocs de feina i, amb ells, el futur de les nostres famílies.
Estem decidits a portar a terme quantes mesures estimem necessàries.