VAGA AL 112

Ignasi Escudero

Germán Kupfer: “Volem un conveni propi al 112 i això passa per la internalització”

El 112 de Reus està en vaga indefinida parcial des de l’agost. Les treballadores demanen un conveni propi i la internalització del servei, un canvi que està previst als acords de govern però que l’executiu d’ERC no acaba de dur a terme. Germán Kupfer és delegat de CGT al Comitè d’empresa i treballa al 112 de Reus des de 2014.

Llegeix més

Fer vaga per no guanyar res?

SEGAP Barcelona

Els treballadors i les treballadores del centre Besòs de Miquel y Costas & Miquel estem fent vaga cada dimecres des del dia 26 de juliol. Una vaga que s’està duent a terme al 100%, amb unitat i determinació.
Reivindiquem, entre d’altres coses, equiparar els sous dels membres de la plantilla més antics i els nous. Aquesta desigualtat la crea de manera unilateral l’empresa mitjançant acords individuals als contractes de les noves incorporacions, saltant-se les condicions pactades, en alguns casos, des de fa més de cinquanta anys. Aquesta és una estratègia clàssica de la patronal: dividir la classe treballadora de la forma que sigui: a través de privilegis, beneficis i/o fomentant visions racistes i masclistes.
Però davant d’aquestes tàctiques, al nostre centre de treball hem decidit dir prou. I hem iniciat una lluita per equiparar les condicions de totes. Això significa que els i les treballadores més antigues de la plantilla estem fent una vaga de la que, si guanyem, no n’obtindrem cap benefici directe.

Llegeix més

Cal Moliné: dos mesos en vaga per uns salaris i horaris dignes

Andreu Vilardell

Les forneres de la cadena Cal Moliné de l’establiment situat al passeig de la Indústria de Berga estan en vaga indefinida de caps de setmana i festius des del 29 d’abril. La vaga a 27 de juny ja suma 21 jornades i ha inclòs els dies de Patum ―la gran festa berguedana, una setmana de molt moviment de gent― i els dies previs a Sant Joan. L’afectació al forn on ha estat convocada ha sigut total, ja que no ha pogut obrir cap dia.

Llegeix més

La vaga que no vam fer

Àlex López, Educador Social del SARA afiliat a la CGT

El Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) és un servei ambulatori de l’Ajuntament de Barcelona per a víctimes de la violència masclista

Vivim en un temps de desencís polític i sindical. A moltes ens envaeix el cos una sensació de que la vida és complicada, massa complexa a vegades. En un sentit social, l’ambient és de certa desafecció per els grans projectes de canvi social i de recerca del bé comú. Crisi rere crisi, aquest sistema que  marca el nostre dia a dia intenta fer-nos pensar que la millor recepta és centrar-se en una mateixa. 

El 23 de febrer del 2023 vam convocar una vaga i la vam guanyar. Sense fer-la.

Llegeix més

Demanda col·lectiva dels interins a la justícia europea

La Federació Estatal de Treballadors de les Administracions Públiques (FETAP) de la Confederació
General del Treball (CGT) ha tramitat el passat mes de juny una demanda col·lectiva per l’abús de la
temporalitat en totes les administracions públiques de Catalunya.
Es denuncia la no transposició de la directiva europea que regula el treball per durada determinada, així
com l’incompliment sistemàtic per part de les administracions públiques i del poder judicial de les
resolucions que sobre aquesta matèria ha dictat reiteradament el Tribunal de Justícia de la Unió
Europea (TJUE). I és que la doctrina aplicada a l’estat espanyol no és conforme al dret comunitari,
que ha de prevaldre sobre les legislacions nacionals.

Llegeix més