CGT primera força sindical a l’AGE Barcelona 

Redacció

El passat mes de juny hi ha hagut eleccions sindicals a l’Administració General de l’Estat i la CGT hi ha consolidat la seva força a la província de Barcelona, on amb el suport de 926 treballadores ha seguit sent la primera força sindical.

La victòria s’ha donat a quasi totes les localitats i en quasi totes les taules electorals: el suport a la candidatura de la CGT ha estat massiu. El resultat de les eleccions del 20 de juny és el reflex del treball sindical dels últims anys i la recompensa a una tasca que de vegades pot resultar feixuga, però sempre és gratificant. Fruit d’aquestes eleccions, la CGT comptarà ara amb 12 delegades a la Junta de Personal i 5 al Comitè d’Empresa, i des de la secció es seguirà lluitant pels drets col·lectius i individuals i la dignitat professional dels treballadors i treballadores públiques.

Llegeix més

Cal Moliné: dos mesos en vaga per uns salaris i horaris dignes

Andreu Vilardell

Les forneres de la cadena Cal Moliné de l’establiment situat al passeig de la Indústria de Berga estan en vaga indefinida de caps de setmana i festius des del 29 d’abril. La vaga a 27 de juny ja suma 21 jornades i ha inclòs els dies de Patum ―la gran festa berguedana, una setmana de molt moviment de gent― i els dies previs a Sant Joan. L’afectació al forn on ha estat convocada ha sigut total, ja que no ha pogut obrir cap dia.

Llegeix més

La vaga que no vam fer

Àlex López, Educador Social del SARA afiliat a la CGT

El Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) és un servei ambulatori de l’Ajuntament de Barcelona per a víctimes de la violència masclista

Vivim en un temps de desencís polític i sindical. A moltes ens envaeix el cos una sensació de que la vida és complicada, massa complexa a vegades. En un sentit social, l’ambient és de certa desafecció per els grans projectes de canvi social i de recerca del bé comú. Crisi rere crisi, aquest sistema que  marca el nostre dia a dia intenta fer-nos pensar que la millor recepta és centrar-se en una mateixa. 

El 23 de febrer del 2023 vam convocar una vaga i la vam guanyar. Sense fer-la.

Llegeix més

Demanda col·lectiva dels interins a la justícia europea

La Federació Estatal de Treballadors de les Administracions Públiques (FETAP) de la Confederació
General del Treball (CGT) ha tramitat el passat mes de juny una demanda col·lectiva per l’abús de la
temporalitat en totes les administracions públiques de Catalunya.
Es denuncia la no transposició de la directiva europea que regula el treball per durada determinada, així
com l’incompliment sistemàtic per part de les administracions públiques i del poder judicial de les
resolucions que sobre aquesta matèria ha dictat reiteradament el Tribunal de Justícia de la Unió
Europea (TJUE). I és que la doctrina aplicada a l’estat espanyol no és conforme al dret comunitari,
que ha de prevaldre sobre les legislacions nacionals.

Llegeix més

Democràcia, eleccions i sindicalisme

Ermengol Gassiot

Venen eleccions parlamentàries i ens diran que això és democràcia. Però això que en diuen democràcia no ho és per múltiples raons. Només es vota cada quatre anys i generalment qui demana el vot mai diu què farà ni fa el que diu. Però també és una estafa perquè nosaltres simplement fem una acció individual, escollir una butlleta o una altra si anem a votar. Això no és una presa col·lectiva de decisió, on un grup de persones debatem, confrontem propostes i arribem a unes conclusions. En absolut. Per tant, des del meu punt de vista, no és democràcia.

Nosaltres com a sindicat també hem participat en moltes eleccions, als comitès d’empresa i juntes de personal. I en celebrem els resultats del que, ens agradi reconèixer-ho o no, és un procés molt similar. Amb això no pretenc donar la raó a qui rebutja per sistema participar a les eleccions als comitès d’empresa. Simplement vull esmentar una realitat que és important que tinguem present. Miro d’il·lustrar per què dic això de forma molt breu.

Llegeix més